EIGEN FAILLISSEMENT AANVRAGEN

Zelf faillissement aanvragen is soms de enige oplossing. Het eigen faillissement aanvragen is niet moeilijk. Echter, de gevolgen kunnen groot zijn. Daarom is het van groot belang om vooraf te analyseren wat de gevolgen (kunnen) zijn. Soms kunt u bijvoorbeeld de kans op bestuurdersaansprakelijkheid verkleinen.

Voorwaarden faillissement

Een B.V. kan zelf faillissement aanvragen. De rechter verklaart de B.V. failliet als zij “in de toestand verkeert dat zij heeft opgehouden te betalen”.

Wanneer verkeert een B.V. in de toestand te hebben opgehouden te betalen? In het algemeen betekent dit dat de B.V. meerdere schuldeisers onbetaald laat. Zelf faillissement aanvragen is niet een stap die lichtzinnig moet worden genomen. In de praktijk ziet het bestuur van een B.V. dit al aankomen: u betaalt facturen niet tijdig, als u ze al kunt betalen; als er geld binnenkomt verdwijnt dit snel aan achterstallige betalingen; de inkomsten blijven achter. Kortom, er gaat meer uit dan er binnenkomt.

Procedure eigen faillissement B.V. aanvragen

Het eigen faillissement aanvragen, kan relatief eenvoudig. U heeft niet per se een advocaat nodig. Er bestaat een formulier voor dat u kunt invullen. [link] Hoewel u eenvoudig uw eigen faillissement aanvraagt, kunnen de gevolgen enorm zijn. U kunt ook een advocaat inschakelen. De advocaat staat u bij in de procedure en u vooraf adviseren over de gevolgen.

Gevolgen afwenden

Ziet u geen andere mogelijkheid dan uw eigen faillissement aanvragen? Doe dit dan bij voorkeur op de wijze dat daarmee een hoofdstuk wordt gesloten.

Voorhorst Advocatuur identificeert met u potentiële risico’s. Daarna adviseert Voorhorst Advocatuur u hoe u deze risico’s kunt beperken. Feiten kan u niet aanpassen. Wel helpen de specialisten van Voorhorst Advocatuur u om de risico’s te beperken.

Enkele aandachtspunten:

  • Zijn de jaarrekeningen tijdig gedeponeerd?
  • Is de administratie op orde?
  • Zijn alle schuldeisers gelijk behandeld?
  • Zijn er andere gronden die waarschijnlijk tot bestuurdersaansprakelijkheid leiden?

Tijdstip advies eigen faillissement B.V. aanvragen

Veel ondernemers wachten te lang voordat zij een specialist betrekken voor de aanvraag eigen faillissement. Dat is zonde. Hoe eerder u een specialist betrekt, hoe groter de kans dat hij kan helpen. Wilt u een keer kennismaken? Onderzoeken wat Voorhorst Advocatuur voor u kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact op.

ONZE BLOG